Uudenmaan Sitoutumattomissa vahva Plussan edustus

1.3.2019

Katja Repo valittiin alueellisen Uudenmaan Sitoutumattomien uudeksi puheenjohtajaksi.

Uudeksi Uudenmaan Sitoutumattomat ry, De Obundna i Nyland rf yhdistyksen puheenjohtajaksi on valittu järvenpääläinen Katja Repo (Järvenpää Plus). Helmikuisessa kokouksessa valittiin myös uusi hallitus. Uusiksi jäseniksi valittiin Tuusulan Puolesta ry:n Cecilia Veikkolainen (varalla Veikko Seuna) ja Kati Lepojärvi (varalla Anna Yltävä), Pro Mäntsälästä Pekka Kärkkäinen (varalla Tiina Kujanpää) ja Järvenpää Plussasta Jenni Marttinen (varalla Mika Gilan). 

– Tämä taitaa olla ensimmäinen kerta kun Keski-Uudeltamaalta on hallituksessa näin vahva edustus. Toki alueellamme on myös merkittäviä sitoutumattomia ryhmiä, ja niillä vahva jalansija paikallispolitiikassa, kertoo Repo valintojen taustoista.

Uudenmaan Sitoutumattomat on perustettu vuonna 1993 toimimaan puolueisiin sitoutumattomien yhdistysten ja kansaliikkeiden yhteistyöelimenä ja vahvistamaan kansalaisten mahdollisuuksia vaikuttaa ja osallistua yhteiskunnallisiin asioihin. 

Ensimmäisenä uusi hallitus kävi läpi Kuntaliiton sääntö- ja vaalijärjestysmääräysten muutostarvetta.
– Vielä tällä hetkellä Kuntaliiton säännöt estävät sitoutumattomien valtuutettujen pääsyn Kuntaliiton valtuuskuntaan, mutta olemme saaneet tiedon, että tähän valtuutettuja eriarvoistavaan sääntökohtaan valmistellaan muutosta, Repo kiittelee ja kertoo kattojärjestönä toimivan Suomen Sitoutumattomat ry:n olleen asiassa aloitteellinen.