Lapsistrategia Järvenpäähän

6.1.2022

Valtuustoaloite: Lapsistrategia Järvenpäähän

Järvenpään tärkein tehtävä on huolehtia asukkaidensa hyvinvoinnista. Erityisen tärkeää on huolehtia lasten ja nuorten hyvinvoinnista. Juhlapuheissa ja vaalien alla lapsista puhutaan paljon, mutta lapset eivät kuitenkaan strategioissa näy.

Vuoden 2021 viimeisessä valtuustossa Järvenpää Plus, Vihreät, Kristillisdemokraatit ja Vasemmistoliiton valtuustoryhmät tekivät yhteisen valtuustoaloitteen jossa esitettiin, että Järvenpäässä käynnistetään lapsistrategian valmistelutyö. Lapsistrategiaa kannatettiin laajasti myös muissa ryhmissä.

Lapsistrategiaan on kirjattu lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja oikeuksien toteutumisen nykytila sekä keskeiset tavoitteet ja toimenpiteet niiden edistämiseksi. Lapsistrategia ohjaa päättäjiä  ja viranhaltijoita huomioimaan lasten ja perheiden tarpeet ja päätösten vaikutukset lapsiin. Sen myötä lapsia ja perheitä osallistetaan ja otetaan mukaan päätöstenvalmisteluun ja seurantaan entistä vahvemmin.

- Lapsistrategia on vahva viesti siitä, että Järvenpää haluaa olla lapsi- ja perheystävällinen kaupunki. Sen tavoitteena on varmistaa hyvän lapsuuden edellytykset Järvenpäässä, kertoo aloitteen esitellyt valtuutettu Erika Turunen (Plus). Lapsistrategialla olemme turvallisen, valoisan tulevaisuuden ytimessä.