Kuuntele Plussa-podcastia!

15.3.2021

Asukkaiden osallistumisen ja vaikuttamisen keinot

Miten sitoutumattomien ryhmien valtakunnallinen kärkiteema osallisuus toteutuu Järvenpäässä ja Tuusulassa? Plussa-podcastin uudessa jaksossa keskustellaan asukkaiden osallisuudesta ja asukkaiden varhaisemmasta osallistamisesta. Omien kotikuntiensa osallisuustyötä arvioivat Tuusulan apulaispormestari Jussi Salonen (Tuusulan puolesta) ja yhteisömanageri Katja Repo (Järvenpää Plus).

 

Bussilla vai kävellen vartin kaupungissa

Mikä on vartin kaupunki ja kuka sellaisen on keksinyt? Onko Järvenpää "vartin kaupunki"? Liikkumisesta kävellen, pyörällä ja bussilla keskustelemassa Plussan kuntavaaliehdokkaat Jyri Halme, Tommi Vainikainen ja Jussi Ylinen.

 

Ammatillisen koulutuksen haasteita ja mahdollisuuksia

Tässä podcastin jaksossa keskustellaan ammatillisesta koulutuksesta haasteineen ja mahdollisuuksineen.  Ajatuksia ammatillisen koulutuksen nykytilasta ja tulevaisuudesta vaihtavat ammatilliset 2. asteen opettajat Henna Varonen, Sini Kettunen ja kuntavaaliehdokas Tiina Relander sitoutumattomasta Järvenpää Plus -ryhmästä.  Ammatillinen koulutus on kuntatasolla tulevaisuuden päättäjien kasvatusta, ohjaamista ja yhteiskunnan kehittämistä yhdessä oppijoiden kanssa. Kaikille kuntalaisille, olivatpa oppijat nuoria tai aikuisia alan vaihtajia, yhdenvertainen ammatillinen koulutus on kunnan sijoitus tulevaisuuteen.


Maailman paras koulu?

Monimuotoisia oppimiskokonaisuuksia, inkluusiota ja avoimia oppimisympäristöjä. Millaista on koulussa tänä päivänä? Minkälainen on toimiva koulurakennus ja toimiiko inkluusio? Voiko opetuksesta säästää?Koulumaailmasta puhumassa opetus- ja kasvatuslautakunnan jäsen Jenni Marttinen, rehtori Seppo Rantanen ja erityisluokanopettaja Peter Osipow. Klikkaa ja kuuntele ensimmäinen Plussa-podcast!

 

_____________________________________________________

 

Plussa-podcast

https://anchor.fm/jarvenpaaplus

Tässä podcastissa puhutaan kunnassa päätettävistä asioista uteliaalla otteella ilman poliittista jargonia. Äänessä ovat Plussan kuntavaaliehdokkaita sekä vierailevia alan asiantuntijoita haastateltavana.
Järvenpää Plus on puolueisiin sitoutumaton paikallinen vaikuttaja, jonka tavoitteena on hyvä kotikaupunki. Toimivat peruspalvelut luovat turvallisuutta ja avoin päätöksenteko takaa kaikille oikeudenmukaisen kohtelun ilman turhaa politikointia.