Valtuustouutisia

22.6.2018

Valtuusto 18.6.2018

Perhelä-hanke sai lisää vauhtia kuin valuusto hyväksyi uuden sopimuksen Lujatalon kanssa. kaupunkikeskukseen tullaan toteuttamaan yhteensä 7000 kerrosneliötä liike- ja toimistotilaa kahteen, koko korttelin laajuiseen kerrokseen. Lisäksi Perhelän kaupunkikeskukseen rakennetaan noin 500 vuokra- ja omistusasuntoa. Maamerkiksi muodostuu 25-kerroksinen tornitalo, josta aukeavat mahtavat näkymät Tuusulanjärvelle. Liikekeskuksen on määrä rakentua vuonna 2021 ja koko korttelin pitäisi olla valmis 2023.

Pisimmät puheet valtuustossa kirvoitti taas kerran Vanhankylänniemen sauna-hankinta. Täpärän äänestyksen jälkeen yhden äänen erolla hyväksyttiin 520 000 euron lisäbudjetti.  Sekä Perhelässä että saunahankkeessa Järvenpää Plussan valtuutettujen äänet jakautuivat.

Lisäksi valtuustossa päätettiin yleiskaavan 2040 tavoitteet ja rakennemalli, jossa painottuu keskustan kehittämisen lisäksi asemanseutujen rakentaminen erityisesti Ainolan ja Haarajoen alueilla. Järvenpään yleiskaava 2040 on tarkoitus hyväksyä kaupunginvaltuustossa vuonna 2020. Muita päätösasioita olivat Uuden kunnan vision ja ydinprosessien hyväksyminen, kaavamuutoksia ja hallintosäännön muutos. Lisäksi hyväksyttiin Hyvinvointikertomus.

Järvenpää Plus jätti valtuustoaloitteen, jossa ehdotettiin SATAKUNTA-hankkeeseen osallistumista. Turun yliopiston tutkimushankkeessa keskitytään puhtaaseen sisäilmaan.Valtuusto 21.5.2018 Maratonkokous:
Tilinpäätös 2017, sote-palveluiden siirto kuntayhtymään, koulujen väistötilat, Vanhankylänniemen sauna...


Seuraavan vuorokauden puolelle venyneessä valtuuston kokouksessa tehtiin historiallinen päätös järvenpääläisten sosiaali- ja terveyspalveluiden siirtämisestä Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymälle 1.1.2019. Lue ryhmäpuheenvuoro täältä.

Lisäksi käsiteltiin muun muassa vuoden 2017 tilinpäätös, henkilöstökertomus ja tarkastuskertomus. Ja myönnettiin lisärahoitusta koulujen väistötiloille, Liiketalon (Perhelä) purkukustannuksiin. 

Eniten puheita ja yleistä mielenkiintoa herätti kuitenkin puolen miljoonan lisätalousarvio Vanhankylänniemen saunahankkeesta. Lukuisten puheenvuorojen jälkeen valtuusto päätti äänin 45-5 palauttaa asian valmisteluun. Valtuutetuille järjestetään lisäinfoasiasta ja hanke tuodaan aikaisintaan kesäkuun valtuun uudestaan käsiteltäväksi. Plussan valtuustoryhmästä puolet kannattivat asian palautusta ja puolet olisivat halunneet jatkaa asian käsittelyä ja hylätä lisäarvion. 

 

Valtuusto 12.2.2018 kaupunginjohtajan virkavaali

Historiallisessa ja kutkuttavan jännittävässä valtuuston kokouksessa valittiin virkavaalilla Järvenpäälle uusi kaupunginjohtaja, Olli Naukkarinen. Järvenpää Plus päätyi ryhmäkokouksessa asettumaan julkisesti Olli Naukkarisen taakse. Plussalaisilla oli vahva yhteinen käsitys siitä, että Olli Naukkarisesta saamme kelpo johtajan johdattamaan meitä uuteen kuntaan. Liitteenä puheenvuoromme virkavaalikokouksessa.

 

Tammikuun 2018 valtuusto

Keskustelun jälkeen valtuusto päätti taidemaalari Eero Järnefeltin vuonna 1901 rakennetun taiteilijakodin ja 1,9 hehtaaria maata. Tavoitteena on liittää Suviranta osaksi Ainolan, Aholan, Villa Kokkosen ja Järvenpään taidemuseon muodostamaa kulttuurihistoriallisesti kiinnostavaa kohdekokonaisuutta. Valtuusto päätti myös kaupunkikehitys-yksikön muuttamisesta palvelualueeksi. Kokous oli kaupunginjohtaja Erkki Kukkosen uralola viimeinen valtuuston kokous ja valtuutetut kiittivät Kukkosta ansiokkaasta urasta ja työstä Järvenpään eteen seisaallaan annetuilla aplodeilla.

Joulukuun 2017 valtuusto

Vuoden viimeisessä valtuustossa hyväksyttiin kotouttamissuunnitelma ja Järvenpään kaupungin lausunto valinnanvapauslaista äänestysten jälkeen. Lisäksi suoritettiin listavaalit Kuntaliiton valtuuskunnan jäsenistä. Järvenpää Plus paheksuu sitä, että Kuntaliiton valtuuskunnan vaaleihin ei ole kelpuutettu sitoutumattomien ryhmien ehdokaslistaa. Valtuutettumme äänestivätkin tyhjää.


Marraskuun 2017 valtuusto
Vuoden 2018 talousarvio ja vuosien 2018–2022 taloussuunnitelma hyväksyttiin yhdellä muutoksella. Ensi vuoden toimintamenoiksi arvioidaan 277,7 miljoonaa, investointeihin varataan 55 miljoonaa. Näistä isoin on Kinnarin uusi koulu 19 miljoonaa. Veroprosentteihin ei tullut muutoksia. Tuloveroprosenttina säilyy 19,75 ja yleisenä kiinteistöverona 1,35.

Lisäksi myönnettiin Erkki Kukkoselle ero ja hyväksyttiin Keski-Uudenmaan Sote-kuntayhtymän sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen järjestämis- ja tuottamissopimus.


Lokakuun 2017 valtuusto

Lokakuun valtuustossa Järvenpää Plus käytti ryhmäpuheenvuoron kaupungin toiminnan ja talouden seurannasta (johdon raportti 2) ja teki kaksi muutosehdotusta. Ehdotimme muutosta Kinnarin koulun asemakaavaan. Ehdotuksemme Koulukujan merkitsemisestä asemakaavaan hidaskaduksi ei saanut riittävästi kannatusta, mutta kaavoitusjohtaja Sampo Perttulan mukaan kadun järjestelyt tulevat kuitenkin täyttämään samoja kriteerejä (mm. nopeusrajoitus 30 km/h). Lopputulos tulee siis toivottavasti olemaan sellainen kuin toivoimmekin, vaikka siitä ei nyt varsinaista kaavamerkintää tehtykään. Toisen muutosehdotuksen teimme toimielinten palkkiosääntöön ja esitimme, ettei uusia palkkioita lisätä tai jo olemassa olevia koroteta poislukien vaalilautakunnan palkkiot. Ryhmäpuheenvuorot ja muutosesitykset alla liitteenä.

 

Syyskuun 2017 valtuusto

Syyskuun valtuusto oli lyhykäinen sisältäen lähinnä nimitysasioita. HSL-lipputuesta syntyi keskustelua ja päästiin äänestämäänkin. HSL-lipputuki päätettiin säästää. Lyhyt kokous loppui kaupunginjohtajan yllättävään ilmoitukseen eläköitymisestä helmikuussa 2018. Ilmoituksen myötä alkoi spekulointi mahdollisista ehdokkaista uudeksi kaupunginjohtajaksi ja valintaprosessista.

Elokuun 2017 valtuusto

Elokuun valtuustossa käsiteltiin kaupunginjohtajan alustavaa kehystä v. 2018-2022, esiteltiin hyvinvointikertomusta ja jatkettiin yhteistyösopimusta kaupungin, Taideyliopiston ja Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiön kanssa (ent. Kolmisointusopimus). Valtuutettu Lassi Markkanen kävi pitämässä kulttuuria puolustavan puheenvuoron. Kokouksessa päätettiin myös kaupunginjohtajan johtajasopimuksesta. Ryhmäpuheenvuorot Järvenpää Plus piti alustavasta talouskehyksestä ja hyvinvointikertomuksesta. Ryhmäpuheenvuorot alla liitteenä.

 

Kesäkuun 2017 valtuusto

Uusi valtuusto aloitti toimintansa ja Järvenpää Plussan valtuustoryhmä järjestäytyi. Valtuustoryhmän puheenjohtajana toimii Jenni Marttinen ja muut jäsenet ovat: Mika Gilan, Roope Berg, Lassi Markkanen, Satu Tuominen, Katja Repo, Peter Osipow ja Pepe Makkonen.

Valtuuston puheenjohtajiksi valittiin Eemeli Peltonen (SDP), 1. varapuheenjohtajaksi Mika Gilan (Plus) ja 2. varapuheenjohtajaksi Tero Rantanen (KOK). Lautakuntien ja hallitusten jäsenten valinnoista plussalaisten osalta voi tlukea lisää täältä.

Lisäksi kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavamuutokset Keskuksen ja Lepolan sekä Pöytäalhon kaupunginosissa ja päätti asuntotuotantoon luovutettavien tonttien vähimmäismyyntihin

 

Toukokuun 2017 valtuusto 

Valtuusto myönsi vastuuvapauden Järvenpään hallintoa ja taloutta hoitaneille. Tilikauden  -20 683,87 euron tuloksesta tuloutettiin poistoeroja 229 040,68 euroa ja vuoden 2016 ylijäämä 208 356,81 euroa lisättiin taseen edellisten tilikauien ylijäämään kuluvan vuoden kirjanpidossa.

Hallintosääntö hyväksyttiin katja Repon tekemin muutosesityksin ja uuden kaupungin ydin- ja tukiprosessit hyväksyttiin. Kinnarin koulu toteutetaan noin 800 oppilaan yhtenäiskouluna. Jatsin, eli kaupungin 100 % omistaman ateria- ja siivouspalveluyhtiön, allianssisopimus hyväksyttiin.

Perhelän seudun keskustakorttelin asemakaava ja tonttijaoen muutokset hyväksyttiin.

Liitteet