Heini Lehtonen, työterveyshoitaja, terveydenhoitaja yamk

Kuka olen ja miksi mukana?

Haarajoen alakouluvuosista asti järvenpääläinen. Naimisissa ja kahden opiskelevan nuoren aikuisen äiti.

Olen työskennellyt Järvenpään kaupungilla helmikuusta 2017 lähtien. Yksi syy hakeutumiseen oman kunnan töihin oli halu olla vaikuttamassa kunnan terveydenhoidon tilanteeseen.

 

Järvenpään työikäisten terveyden tukeminen

Työterveyshuolto on nyt juuri kunnassa suuren muutoksen edessä. Kilpailutus palveluiden yksityistämisestä päättyy 9.3. Kevään aikana selviää, miten työterveyshuolto tullaan järjestämään ensi syksynä. Kyseessä on lakisääteinen toiminta, joka koskettaa kaikkia kuntatyöntekijöitä ja myös yrityksiä, jotka ostavat kunnalta työterveyshuollon palvelut. Olen itse siirtynyt yksityiseltä työterveyshuollon palveluntuottajalta julkiselle ja voin sanoa, että ero on suuri. Haluan olla vaikuttamassa siihen, että kunta pystyy jatkossakin ostamaan riittävästi työterveyshuollon palveluita työntekijöilleen.

Työterveyshuollon merkitystä eivät kaikki ymmärrä, koska terveiden hoitamista ihmetellään. Tämän kuukauden työrupeaman aikana olen taas havainnut työterveyshuollon suuren merkityksen työkyvyn tukijana ja sitä kautta myös ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukijana. Minulla on herännyt huoli ihmisten valtavista työmääristä ja tavasta tehdä töitä vielä vapaa-ajallakin.

Oma vapaa-aikani

Pyrin elämään niin kuin ohjaan, liikunta on lähellä sydäntäni. Tyttäreni kanssa yhteinen harrastuksemme on ratsastus, seuraan aktiivisesti JäPSissä jalkapalloilevan poikani harrastusta ja mieheni kanssa näin talvisin hiihdämme ja luistelemme rentouttavissa Tuusulanjärven maisemissa.