Mika Gilan, leipomoyrittäjä

Perheeseeni kuuluu vaimo (Elina) ja 3 tytärtä (Noora 17v, Sara 15v  ja Laura 10v), sekä Australian Collie (Ahti 7v). Asun Satukalliossa ja työskentelen Kakkutalo Gilan nimisen perheleipomon toimitusjohtajana.

Katso esittelyvideoni https://www.youtube.com/watch?v=_CQm-btxWAM

Olen ollut jo neljä kautta kaupunkimme valtuustossa (16 vuotta). Lähdin aikoinaan ehdolle, koska kyllästyin "hiekkalaatikkopolitikointiin". Tunnen saaneeni ideoitani läpi Järvenpään kuntapolitiikassa, vaikka välillä se on ollut hankalaa, ja päättämisen verkkaisuus turhauttavaa. Vielä on paljon asioita kesken - tulevaisuus näyttää minusta sopivan haastavalta. Mielestäni Järvenpään valtuustossa tarvitaan itsenäisesti ajattelevia ihmisiä, jotka uskaltavat sanoa mitä mieltä asioista ovat.

Järvenpään kehittyminen on yksi osa Järvenpää Plussan vaaliohjelmaa

Kotikaupungissamme on ollut viime vuosina hyvä kehittämisen meininki. Tonttipolitiikka, isojen yritysten sijoittuminen Järvenpäähän, uudistuva keskusta, lisääntynyt rakentaminen ja uusien yritysten syntyminen on lisännyt palveluita ja kaupungin elinvoimaisuutta. Yksi osoitus hyvin tehdystä työstä on Järvenpään 6. sija EK:n kuntarankingissä.

 

Jatkossa tulisi kunnan panostaa entistä enemmän oman kuntansa yrittäjien toiminnan helpottamiseen sekä hankintojen tekemiseen järvenpääläisistä yrityksistä.

Pidän tärkeänä positiivisen kehityksen vahvistamista yhteistyössä yritysten ja asukkaiden kanssa. Tässä yhteistyössä tarvitaan myös päättäjiä, jotta kuntapäättäjät voivat osaltaan vaikuttaa yritysten menestykseen ja työllistämiskykyyn. Menestyvällä paikallisyrityksellä on merkitystä myös kotikaupunkinsa veronmaksajana.

Päätöksenteossa on otettava huomioon kaikenkokoiset yritykset.

Mahdollistamalla hankintapolitiikalla paikallisten yritysten markkinoille pääsyn varmistamme palveluiden säilymisen lähellä myös tulevaisuudessa. Päätös- ja lupaprosessien tulee olla nopeita ja yrittäjien tarvitsemien palveluiden helposti saatavilla. Yhden luukun periaate sopii hyvin myös yrittäjille. Järvenpää voisi olla esimerkkikunta turhan byrokratian purkamisessa. Kunta voi omalta osaltaan vaikuttaa eri viranomaistahojen toimintaan siten, että yrittäminen kaupungissamme tulisi entistäkin houkuttelevammaksi.

Kokeilukulttuurin hengessä voisimme käynnistää aiempaa enemmänkin kaupungin ja yritysten yhteishankkeita. Yhteistyötä voisi tiivistää etenkin peruskouluissa. Yrittäjyyskasvatus on perusopetuksen laaja-alainen aihekokonaisuus, jonka tavoite on edistää lapsen kykyä muuttaa ideat toiminnaksi yhdessä muiden kanssa. Koulu-yritysyhteistyön lisääminen on yksi keino hyödyntää vireän yrittäjäyhteisömme osaamista järvenpääläisten hyödyksi.

Järvenpäässä 17.2.2017