301 Sari Turunen, lähihoitaja, varhaiskasvatuksessa lastenhoitaja, omaishoitaja, vammaisneuvoston jäsen

Sari Turunen

Olen 51-vuotias lähihoitaja, työskentelen varhaiskasvatuksessa lastenhoitajana. Olen pitkäaikainen vammaisneuvoston jäsen. Tyttäreni omaishoitajana olen ollut 10 vuotta.

Läheisiäni ovat mies ja kaksi lasta, sekä iäkäs äitini. Poika on jo 25-vuotias ja muuttanut omilleen. Juholan koulua käyvä tyttäreni on 15-vuotias. Asumme Lepolan alueella.

Perheemme harrastaa yhdessä hiihtämistä, pyöräilemistä ja uimista. Pidämme myös retkeilemisestä, Rantapuisto on tullut tutuksi vuosien aikana.

Tyttäremme syntymän myötä asenteet ja arvot ovat menneet uusiksi. Kodin arkielämä on saanut uuden sisällön.

Olen ollut mukana tekemässä Järvenpään kaupungin Vammaispoliittista ohjelmaa.

Minulle tärkeitä asioita ovat:

• vammaisten lapsiperheiden riittävä ja nopea tukeminen
  • omaishoitajien jaksamisen tukeminen
  • tukiperheiden saannin nopeuttaminen
  • vammaisten lasten/nuorten harrastusmahdollisuuksien lisääminen
  • vammaisten opiskelun, lyhyt- ja pitkä-aikaisasumisen sekä työllistämisen mahdollistaminen
  • hyvät ja yhdenvertaiset palvelut