290 Peter Osipow, erityisluokanopettaja, KM

Peter Osipow

Olen 50-vuotias, lähes koko ikäni Järvenpäässä asunut erityisluokanopettaja. Työskentelen Juholan koulun Omppu-luokalla.

Perheeseeni kuuluu 3 aikuista lasta (Matias 25, Noora 23 ja Iida 22), kukin opiskelevat tahoillaan.

Järvenpään Palloseura on minun seurani, olen pelannut ja valmentanut, ollut seuran johtokunnan jäsenenä, toiminut seuran puheenjohtajana ja vielä viime kaudella olin edustusjoukkueen manageri. Tunnen seuratoiminnan haasteet ja hauskuudet joka kantilta.

Kouluista ja päiväkodeista on pidettävä huolta

Lapsista ja nuorista on pidettävä huolta. Varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen on satsattava järkevästi ja riittävästi. Erityisopetukseen on satsattava järkevästi.

Koulu- ja päiväkotirakennuksien sisäilmasta ja muustakin kunnossapidosta on huolehdittava. Tapaus Kinnari ei saa toistua.

Yhdistyksiä ja seuroja on kohdeltava reilusti ja tasapuolisesti

Toiset yhdistykset ovat olleet pakotettuja itse rakentamaan olosuhteensa, kun toisille kaupunki on ilmaiseksi luonut olosuhteet. Seurojen tukemisissa tämä olisi huomioitava. Hinta ei saisi estää kenenkään harrastamista.

Urheilurakentamisessa kaupunki lähinnä voisi toimia neuvonantajana ja lainojen takaajana seurojen hankkeissa.

Järvenpää on aina ollut upea paikka asua, tehdään siitä yhdessä vielä parempi.