288 Lassi Markkanen, FM, Sosiaalialan opettaja

VALTUUSTOON TARVITAAN HYVÄÄ UKKOA
- MARKKASTA EI VIEDÄ KUIN MÄTÄÄ KUKKOA

Kulttuurin ja Liikunnan suurkuluttaja

Jos uskoisi kaikki vaalilupaukset, niin Järvenpäästä tulisi Paratiisi - minä en usko.  Valtuustopaikka pitää ansaita, eikä kerjätä sitä katteettomilla lupauksilla.

Mikä on valtuutettujen ja luottamusmiesten tehtävä?

Ollako tarkkana kulloisellakin agendalla ja puuttua ja informoida epäkohdista vai hymyillä ja hymistellä kumileimasimena valtuustossa ja lautakunnissa.

Itse olen ollut aktiivinen luottamushenkilö ja uskaltanut kyseenalaistaa asioita. Rapatessa on myös roiskunut ja hienohelmoilta saattanut välillä vaatteet kastua, mutta kyllä ne ajan kanssa ovat kuivuneet.

Oman yhteiskunnallisen toiminnan aloitin jo koulun oppilaskunnassa ja sitä on jatkunut näihin päiviin asti. Vaikuttamisen vuosiin on mahtunut valtuusto- ja lautakuntatyöskentelyä sekä toimimista  kansanedustajan avustajana.

Tällä vaalikaudella ( 2013-  olen toiminut valtuutettuna,  sivistyslautakunnassa ja Sykettä ja sinfoniaa- yhdistyksen hallituksessa.

JÄRVENPÄÄ PLUS   -  EI RYHMÄKURIA

"Kun kuulutaan puolueeseen, niin noudatetaan puolueen ryhmäpäätöksiä. Jos ei niin tehdä, siitä rangaistaan" - tyyppisten lausuntojen kyllästyttämänä ja itsenäisenä luottamusmiehenä toimimista rajoittavien kokemusten perusteella siirryn yli 30-vuotisen poliittisen toiminnan jälkeen puolueorganisaatiosta sitoutumattomaan ja vapaaseen kansalaisliikkeeseen.

Olen seurannut Plussan toimintaa perustamisestaan lähtien ja vakuuttunut kansalaisjärjestön olemassaolon merkityksestä. Järvenpää Plus on erinomainen esimerkki, siitä kuinka valtakunnallista puoluepoliittista aatteista vapaa kaupunkijärjestö on saanut asioita agendalle, sysännyt niitä liikkeelle ja nostanut päätöksentekoon.

Järvenpää Plus on foorumi, joka tarjoaa alustan vapaalle kansalaiskeskustelulle ja - toiminnalle ilman turhaa ja dogmaattista poliittista arvolatausta

Plussan keskeinen tehtävä on järvenpääläisten asukkaiden palvelut ja hyvinvointi - ei toimia valtakunnallisten puolueiden Järvenpään etäkonttorina. Plussan pääkonttori on Järvenpäässä ja toiminnan objektina ovat vain Järvenpään asukkaat.

Omat vanhat valtimoni sykkivät vielä, joten on edelleen jatkettava työtä sen puolesta, jonka tuntee oikeaksi. Pelkäämättä turhia, mutta toivomatta liikoja. Olen päätynyt pyrkimään  huhtikuun vaaleissa valittavien luottamusmiesten joukkoon ja asetun ehdolle puoluepoliittisesti sitoutumattoman kansalaisliikkeen riveissä.

Tervetuloa tutustumaan sivuilleni osoitteessa http://www.lassimarkkanen.fi/

Power to the people