30-vuotisjuhlat

Plussa-tyyliin juhlia veitettiin rennosti lauantai-iltana Eikan Pubissa. Pönötyksestä ei ollut tietoakaan kun tavattiin tuttuja hävikkiruuan äärellä ja kuunneltiin samalla elävää musiikkia ja puheita. Juhliin oli avoin kutsu kaikille ja erityisesti toivottiin mukaan nykyisiä ja entisiä plussalaisia.

- 30 vuotta on merkittävä saavutus sitoutumattomalle ryhmälle kunnallispolitiikassa, totesi kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen onnittelupuheessaan. Ja näin se on. Paikalliset vapaaehtoisvoimin voimin pyöritettävät liikkeet jaksavat yleensä kauden tai kaksi, mutta Järvenpää Plus on vakiinnuttanut asemansa on vahvasti mukana kunnallispolitiikassa. Tästä kertoo myös se, että olemme kolmanneksi eniten viime vaaleissa ääniä saanut ryhmä.

Lahjaksi kaupunginjohtaja toi kaiverretulla laatalla varustetun puisen maljan ja lupauksen siitä, että sen voi käydä jatkossa täyttämässä kaupungintalolla. Siitä sen sijaan ei ollut tarkempaa puhetta minkälaisilla karkeilla tai Järvenpää-tuotteilla sitä voisi täyttää.Tästä eteenpäin malja tulee aina olemaan mukanamme toritapahtumissa. Tarjoilemme siitä järvenpääläisille mitä kulloiseenkin teemamme sillä kertaa sitten liittyykään.

Kaikkiin juhliin kuuluu aina myös yllätysnumero. Pitkäaikaiset plussalaiset Vuokko Heinänen ja Henry 'Roope' Berg kutsuttiin Järvenpää Plussan kunniajäseniksi heidän suureksi yllätyksekseen. Vuokko on Plussan pitkäaikaisin rahastonhoitaja ja taustavaikuttaja. Roope puolestaan on ollut mukana jo vuodesta 1993 ja on ryhmämme pitkäaikaisin valtuutettu. Heitä aiemmin on kutsuttu ainoastaan yksi henkilö kunniajäseneksi, Rauha-Maria Mertjärvi.

Toinen yllätys oli Pepe Makkosen sanoittama ja säveltämä Sanoista tehoihin -kappale, joka sai juhlissa ensiesityksensä The Roots of Sentimentalsin esittämänä. Järvenpää Plussalle tehty kappale yllätti koko juhlaväen, onneksi ehdittiin edes kännykkätaltiointi.

Linjaamme tulevaisuutta,
se on tahtoa , se on avoimuutta.
Tuttuja täällä on ja turvaa,
tule siis meidän ryhmään sä kurvaa.

Sä tunnet meidän vahvuuden,
ryhmä tää on -ylitse muiden.
Hei löysit vaihtoehdoista parhaan,
Plussa menee vaikka läpi kiven harmaan.

Pekka Launonen valoitti liikkeen alkuaikoja

Plussan 30-vuotisesta historiasta ensimmäinen puolisko on käytännössä ollut yhteistä taivalta vihreiden kanssa. Kun toimintamme alkoi muotoiltiin silloisten kaksitonnisten nimikin "Järvenpää 2000 - sitoutumattomat ja vihreät. Tuolloin vihreät eivät olleet Järvenpään valtuustossa vielä omana ryhmänään, valtakunnallisestikin organisoituminen puolueeksi oli vasta käynnissä. Silloisen Järvenpää 2000 Plussan ja vihreiden irtautuminen tapahtui vasta vuonna 2004.

Kanslaisliike Järvenpää 2000 halusi aluksi olla vaihtoehto puolueille myös omassa organisoitumisessaan. Vuodesta 1988 meni kuusi vuotta vuoteen 1994 ennen kuin liikkeelle laadittiin ensimmäiset säännöt. Vasta silloin siis valittiin ensimmäistä kerran puheenjohtaja ja alettiin pitää virallisia vuosikokouksia. Rekisteröity yhdistys Järvenpää 2000 Plussasta tuli vasta 2009.

Launosen tervehdyspuheen voit lukea kokonaisuudessaan täältä.

Järvenpää Plussan olemassaolon tarkoitus ole muuttunut kolmenkymmenen vuoden aikana.
–Tarvitaan puoluepoliittisesti sitoutumaton ryhmä vaihtoehdoksi puolueille. Kaikki eivät tunne puolueita omikseen ja myös heillä on oltava mahdollisuus osallistua kotikaupunkinsa päätöksentekoon. Tätä varten on Järvenpää Plus, sanoi puheenjohtaja Katja Repo avauspuheenvuorossaan.

Juhlahumussa mukana monia vaikuttajia

Järvenpää Plus on Suomen Sitoutumattomat ry:n jäsen. llan aikana kuultiinkin myös Suomen Sitoutumattomien puheenjohtaja Teuvo Niemisen onnittelupuhe.
–Keski-Uudellamaalla tehdään vahvaa työtä sitoutumattomissa ryhmissä, ja se on huomattu myös muualla Suomessa. Järvenpää Plussan lisäksi myös Tuusulan puolesta –ryhmä on vahva kunnallinen vaikuttaja, kiittelee Valkeakoskella asuva ja vaikuttava Nieminen.

Juhliin osallistui myös muiden valtuustoryhmän edustajia ja valtuuston puheenjohtaja Eemeli Peltonen sekä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Helinä Perttu.

–Järvenpää Plus on puoleisiin sitoutumaton, mutta asioihin vahvasti sitoutunut yhdistys. Avoimuuden ja osallisuuden edistäminen ovat asioita, joiden edistämisestä Järvenpää Plus erityisesti tunnetaan, totesi Järvenpään kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Eemeli Peltonen onnittelupuheessaan.

Myös Tuusulan Puolesta osallistui juhlintaan. Tupulainen kunnanhallituksen 1. varapuheenjohtaja Jussi Salonen korosti juhlapuheissaan ryhmiemme välistä hyvää yhteistyötä ja sitoutumattomien ryhmien epätasa-arvoista tilannetta vaaleissa puolueisiin nähden.

Juhlaillan aikana toimitettiin myös keräys. Sen tuotto 336,85 euroa lahjoitetaan Automies-toiminnalle. Vapaaehtoiset Automiehet tarjoavat autoretkiä iäkkäiden iloksi ja yksinäisyyden vähentämiseksi. Samalla Järvenpää Plus haastaa kaikki mukaan ajamaan ikäihmisten iloksi joulukuun ensimmäisellä viikolla www.automies.fi

Kiitos kaikille juhliin osallistuneille. Jatketaan hyvää yhteistyötä seuraavatkin 30 vuotta!

"Kansalaisliike Järvenpää 2000 halusi aluksi olla vaihtoehto puolueille myös omassa organisoitumisessaan"