Som Chaulagai

Som Chaulagai
lastensuojelutyö, FM, sosionomi AMK

Olen syntynyt Nepalissa ja tällä hetkellä olen sitoutunut ylpeä järvenpääläinen. Hyppäsin tuntemattomaan vuonna 2007 tullessani opiskelemaan Järvenpäähän. Ajatus tuntematto-muudesta pelotti minua alussa, mutta rohkaisin itseni ja uskalsin tutustua Järvenpäähän ja järvenpääläisiin. Se ei ollutkaan mitään kummempaa. Ihmisten peruslähtökohdat ovat kuitenkin hyvät, ja yhteiskunta on siinä tukena ja ohjaamona. Olen kolmen lapsen isä ja rakastava aviomies. Elän kahden kulttuurin perheessä. Se ei ole laisinkaan ongelma, vaan se on tuonut väriä jokapäiväiseen elämään. Kulttuuria nautitaan kotona tuplasti puolin ja toisin. 

Valmistuin sosionomiksi vuonna 2010 Diakonia ammattikorkeakoulusta ja filosofian maisteriksi Linköping yliopistosta, Ruotsista vuonna 2017. Yliopistossa pääaineeni oli lapset ja nuoret (Child Studies). Olen työskennellyt sosiaalialalla vuodesta 2009 lähtien, lasten ja nuorten parissa ehdinkin työskennellä jo kahdeksan vuotta. 

Asettuessani ehdolle vaaleissa hyppään jälleen kerran tuntemattomaan. Valitsin poliittisesti sitoutumattoman ryhmän siksi, että haluan vaikuttaa yhteiskunnan kipukohtiin arvojeni mukaisesti, ilman perinteisiä valtakunnallisia poliittisia agendoja. Vaikuttajana olen yhteiskunnan heikossa asemassa olevien ihmisten puolestapuhuja sekä kehitys- ja muutoshaluinen. Heikossa asemassa olevilla ihmisillä tarkoitan eriarvoisuudessa olevia, sekä taloudellisesti ja terveydellisesti heikossa asemassa olevia. 

 • Lapsiperheet

  Jos perheet voivat hyvin, niin lapset voivat hyvin. Kun lapsiperheet voivat hyvin, niin yhteiskunta voi hyvin.
 • Vanhukset

  Turvallinen ikääntyminen ja turvallinen hoito/hoiva on jokaisen ihmisen oikeus, joten haluan toimia vaikuttajana vanhusten hoitoon liittyvien epäkohtien poistamiseksi. 
 • Lasten ja nuorten mielenterveys

  Lasten ja nuorten mielenterveys ja koulukiusaaminen ovat olleet lähiaikoina tapetilla ja jatkuneet haamuna yhteiskunnassa pitkään. Olen kohdannut lasten ja nuorten pahoinvointia oman työni kautta paljon, joten halua erityisesti toimia lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi omaa asiantuntijuuttani hyödyntäen. 
 • Yrittäjyys ja kestävä kehitys

  Mielestäni hyvinvointivaltio pysyy vahvana ja vakaana, kun uusia yrittäjiä astuu kehiin. Sen kautta myös pystytään tavoittelemaan kestävää kehitystä taloudellisesti ja sosiaalisesti, joten haluan tukea yrittäjyyttä Järvenpäässä.
 • Järvenpää kuuluu kaikille

  Minusta Järvenpää kuuluu kaikille suomalaisille, maahanmuuttajille, vanhukselle, lapsiperheille, vammaisille ihmisille, yrittäjille, työntekijöille, työttömille, yksin eläville ja monille muille, joten haluan vaikutta Järvenpääläisten puolesta.