Seppo Rantanen

Seppo Rantanen
KM rehtori, 1. varavaltuutettu

 

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen vahva tukija

 

Olen asunut Järvenpäässä vuodesta 1991 asti. Olen toiminut luokanopettajana Harjulan koulussa, rehtorina Mankalan koulussa, Järvenpään perusopetuksen opetuspäällikkönä ja nykyisin rehtorina Anttilan koulussa. Yhteistä polkua opetuksen- ja kasvatuksen parissa on kertynyt lasten, nuorten ja heidän vanhempien parissa jo yli 30 vuotta.

Itselläni on kaksi aikuista lasta, joiden kautta on tuntuma myös nuorten aikuisten elämän haasteisiin. Voimia kerään luonnosta, pyöräilystä, paikallisesta ja valtakunnallisesta yhdistystoiminnasta sekä vapaaehtoisesta maanpuolustustyöstä.

Olen toiminut Järvenpää Plussassa kuluneella valtuustokaudella 1. varavaltuutettuna, Järvenpään Veden johtokunnan varapuheenjohtajana ja HUS:in valtuuston jäsenenä.

 

 

 

Minulle tärkeitä asioita ovat:

  • Pitää varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkko riittävän kattavana, sisältäen myös lähikoulut
  • Turvata vakaat resurssit kouluihin ja päiväkoteihin
  • Viihtyisä oppimisympäristö ja koulurauha
  • Inhimilliset ryhmäkoot ja yksilöllinen oppimisen tuki. Koululaisista on pidettävä huolta kaikissa olosuhteissa.
  • Koululaisille ja nuorille on luotava monipuoliset harrastusmahdollisuudet koulupäivän jälkeen koulun yhteyteen, yhteistyössä yhdistysten kanssa
  • Panostetaan ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon, mutta vaikutetaan myös Keusoten ja HUSin palveluiden kehittämiseen.
  • Lasten ja nuorten mielenterveyspalvelut ja vanhempien oikea-aikainen tukeminen on saatava kuntoon.

Pidän tärkeänä, että yhteisiin asioihin voi osallistua ja vaikuttaa ilman puoluetta. Plussa on ollut tällainen kanava antaa ääni parempien, monimuotoisia asumisratkaisuja sisältävän, elinvoimaisen kotikaupungin puolesta.

Turvataan yhteys lähiluontoon. Kehitetään Järvenpäästä kestävä ja viihtyisä kaupunki, jossa on helppoa ja esteetöntä liikkua ja kulkea eri liikennevälineillä.