Senja Kojonen

Senja Kojonen
talouspäällikkö. KTM

 

Olen Senja, talouspäällikkö, KTM ja 3 lapsen äiti (neljäs lapsi syntyy heinäkuussa).

Asetun kuntavaaleissa ehdolle, koska olen huolissani erityisesti lasten ja nuorten sosiaali- ja terveyspalveluiden toimivuudesta Järvenpäässä. Muutimme Järvenpään Lepolaan 2017 ja silloin palvelut vielä toimivat.

Keski-Uudenmaan soten perustamisen myötä palvelujen saatavuus vaikuttaa kuitenkin romahtaneen: Perheneuvolan jonot ovat kohtuuttoman pitkiä ja niissä työskenteleviltä lääkäreiltä on otettu pois valtuudet myöntää lapsille heidän tarvitsemiaan tukia. Koulupsykologin palveluja ei tarjota kaikissa kouluissa, koska koulupsykologeja ei saada rekrytoitua. Terveystarkastuksia jää väliin ja koululääkärin aikoja on todella vaikea saada.

Silloin kun palvelun piiriin pääsee, vastassa on useimmiten huikeita ammattilaisia, joiden osaamista ei voi kuin ihailla. Ongelmana on, että nykyisellään Keusote ei organisaationa tarjoa näille ammattilaisille riittäviä onnistumisen mahdollisuuksia – ja tämän tahdon nähdä muuttuvan.

    

 

Tavoitteenani on:

  1. Lasten ja nuorten sosiaali- ja terveyspalveluiden riittävä resursointi – lasten ja nuorten tulee saada tarvitsemansa hoito ja tuki ilman kohtuuttoman pitkiä jonotusaikoja.
  2. Keusoteen organisaationa liittyvien sisäisten haasteiden ratkaiseminen – henkilökunnan hyvinvoinnista on huolehdittava ja organisaation on saatava rekrytoitua riittävä määrä pätevää henkilökuntaa.
  3. Resurssien tarkoituksenmukainen kohdentaminen – haastavassa taloustilanteessa päätösten talousvaikutukset on selvitettävä tarkasti ja priorisoitava tiukasti, jotta kaikkein tärkeimmät asiat saadaan hoidettua.

 

Jos ongelmia ei ratkaista, siitä kärsivät paitsi hoitoa tarvitsevat lapset itse, myös lasten koulutoverit (kun tukea vailla olevat oireilevat luokissa) ja lasten perheet. Viime kädessä vahinko kohdistuu koko yhteiskuntaan, kun lapset eivät pääse kehittymään siihen potentiaaliin, joka heissä olisi vaan jäävät kiinni haasteisiin, joista useimmat olisivat oikea-aikaisella tuella voitettavissa.

 

Minusta henkilönä:

En ole aiemmin ollut politiikassa mukana, mutta olen työni puolesta tottunut esiintymään ja käsittelemään suurten organisaatioiden haasteita, neuvottelemaan ja etsimään toimivia ratkaisuja yhteistyössä johdon ja eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Vedän talouspäällikkönä Helsingin yliopistolla reilun 30 hengen taloustiimiä, jonka vastuulla on tuottaa johdon ja projektijohdon talouspalveluita eli emme hoida kirjanpitoa, vaan tuemme johtoa mm. johtoryhmätyöskentelyssä, resurssisuunnittelussa, budjetoinnissa, talouden seurannassa, ennusteissa ja erilaisten päätösten talousvaikutusten arvioimisessa.

Vapaa-ajallani tykkään retkeillä, hoitaa puutarhaa, lukea ja pelata (höntsä)säbää.

Yhteystiedot:
senja.kojonen@outlook.com
p. 050 4032 777