Peter Osipow

Peter Osipow
KM, erityisluokanopettaja

Muutin Järvenpäähän 7 kuukauden ikäisenä vuonna 1967. Järvenpää on minun kotikaupunkini, osa minua. 
Olen ammatiltani erityisluokanopettaja ja niissä hommissa on vierähtänyt lähes 30 vuotta.

Olen kolmen jo aikuisen, maailmalle lähteneen lapsen ylpeä isä.

Kaikki urheilu on tärkeää, minun lajini on jalkapallo ja JäPS seura jota rakastan.

Järvenpään kouluverkko on murroksessa. Olen huolissani koulujen työrauhasta. Kouluille tuo haasteita inkluusio. Saavatko kaikki tarvitsemansa tuen? Myös uusien koulujen tilaratkaisut ja rotaatio tuovat uudenlaisia haasteita opetukselle ja työrauhalle. Kokemuksesta voin sanoa, että kaikki mikä heikentää koulujen työrauhaa, tulee jossain vaiheessa myös taloudellisesti kalliiksi.

Seura- ja yhdistystoiminta luo Järvenpäälle ennen kaikkea pitovoimaa. Ihmiset voivat hyvin kun kokevat kuuluvansayhteisöön. Seuroja tulee kohdella tasapuolisesti ja reilusti. Hyvinvoiva ja vetovoimainen kaupunki tarvitsee myös vetovoimaisia urheiluseuroja ja yhdistyksiä. Seurat tarvitsevat myös riittävät olosuhteet, nyt on tärkeää saada myös jalkapallon kilpailuolosuhteet kuntoon.

Järvenpää kutsuu itseään kulttuurikaupungiksi. Jotta voimme kutsua jatkossakin vaatii se panostuksia kulttuuriin. Täällä on asunut ja toiminut paljon Suomen eturivin taiteilijoita.Pidetään huoli, että näin on myös tulevaisuudessa. Kulttuurikaupungille uskottavuutta toisi taidemuseon nostaminen kellarista ylemmäs...

Olen ollut lähes koko aikuisuuteni kytköksissä Järvenpää Plussaan, aluksi ex-anoppini kautta (RIP) ja nyt myöhemmin kahden kauden ajan valtuutettuna. Haluan edelleen olla Plussan mukana tekemässä Järvenpäästä vielä parempaa kotikaupunkia.