Pepe Makkonen

Pepe Makkonen
kiinteistöpäällikkö, valtuutettu

Avoimesti, turvallisesti ja oikeudenmukaisesti aina ja iankaikkisesti

 

Pitkähkön poliittisen paussin jälkeen palasin takaisin politiikkaan vuonna 2016, kun minua sitten pyydettiin ehdokkaaksi vuoden 2017 kuntavaaleihin. Minulle oli heti hyvinkin selvää, että henkinen kotini on Järvenpään Plus. Se on ryhmä jossa tahdon vaikuttaa Järvenpään asioihin.

Yllätyksekseni minut valittiin heti valtuustoon ja nämä neljä vuotta ovatkin olleet hyvin mielenkiintoista, joskin jopa rankkaakin aikaa. Mutta nämä vuodet ovat olleet myös opettavaisia. Valtuuston lisäksi olen toiminut hyvinvointilautakunnan jäsenenä ja Terveystalo Justin kiinteistöyhtiön hallituksen puheenjohtajana. Leipätyössäni kiinteistöalalla olen toiminut vuodesta 1983 erilaisissa asiantuntija- ja johtotehtävissä. Minulla on ollut myös ilo ja kunnia toimia myös Järvenpään Katutoiminnan tuki ry:n toiminnassa ja sen hallituksessa jo pitkän aikaa. Musiikki muodossa ja toisessa on minulle edelleen tärkeä osa elämääni. Meidän onkin huolehdittava ja pidettävä kulttuurin puolta, se on osa identiteettiämme ja siitä  Järvenpää on kuuluisa. Perheeni ja etenkin lapsenlapseni ovat minulle tärkeitä, on upeaa nähdä läheltä heidän kasvuaan. On ilo olla heidän elämässä näin tiiivisti mukana.

 

Taloustalkoista huolimatta on varmistettava lasten ja nuorten hyvinvointi, senioriasukkaista puhumattakaan

 

Huhtikuussa valittavan valtuuston yksi tärkeimmistä asioista on kaupunkimme nykyisen taloustilanteemme saattaminen tasapainoon. Tulevissa taloustalkoissa emme saa kuitenkaan unohtaa lapsia ja nuoria, puhumattakaan senioriasukkaita. Yritysten menestyminen on avain nousuun. Meidän on varmistettava se, että yrittäjät otetaan mukaan ja huomioon kaupungin eri palvelujen ja hankkeiden kilpailutuksissa aiempaa paremmin. Kaupungin joustava lupapolitiikka, virikkeelliset yritysaluekeskittymät ja yhteiset markkinointi- ja myyntiponnistelut yritysten kanssa ovat esimerkkejä niistä keinoista joilla voimme houkutella lisää yrityksiä Järvenpäähän.

Koulukiusaamisen ja syrjäytymistä ehkäisevän työn tulee olla jatkuvaa ja sille tulee taata tarpeelliset ja parhaat resurssit. Tulevat vuodet edellyttävät meiltä kaikilta entistä parempaa yhteistyökykyä oman ryhmän ja muiden ryhmien valtuutettujen kanssa.

Uskon ja tiedän, että me kaikki nykyiset ja huhtikuussa valittavat uudet valtuutetut teemme parhaamme rakkaan kotikaupunkimme puolesta.

Paljon on siis vielä avoinna olevia asioita ja päätöksiä tehtävänä. Tekemistä siis riittää. Haluan vieläkin tuoda kokemustani ja näkemystäni järvenpääläisten hyväksi myös seuraavat neljä vuotta.