Käräjäoikeus kumosi Uotisen erottamisen

29.10.2020

Hyvinkään käräjäoikeus on antanut tänään päätöksen Järvenpää Plussaa koskevassa riita-asiassa.

Kyseessä on Anne Uotisen nostama kanne, jossa hän vaatii Järvenpää Plussan jäsenyyden palauttamista. Uotinen erottiin yhdistyksestä sen jälkeen, kun hän oli kieltäytynyt luovuttamasta hallitukselle ylläpito-oikeuksia yhdistyksen facebook-ryhmään. Tuomioistuin katsoo, että yhdistyksellä ei ole ollut yhdistyslain edellyttämää riittävän painavaa syytä erottaa Uotinen. Päätöksen perusteella Uotisen erottaminen peruutetaan ja hän voi jatkaa yhdistyksen jäsenenä. Yhdistys jätti asiassa useampia sovintoehdotuksia.

-Tämä on ollut hyvin poikkeuksellinen koko juttu, eikä usein taideta hakea jäsenyyttä käräjien kautta poliittiseen yhdistykseen. Mutta nyt asiaan on nyt saatu päätös ja seuraavaksi asiaa käsitellään Järvenpää Plussan hallituksessa ja tarpeen vaatiessa kutsutaan yhdistyksen kokous koolle, kommenoi puheenjohtaja Jenni Marttinen.

Järvenpää Plussalla ei päätöksen perusteella ole enää mahdollisuutta vastata ryhmän sisältöjen luottamuksellisuudesta tai siellä keskusteluja käyneiden Plussan jäsenten tietosuojasta, vaan niistä vastaa Uotinen itse.

Plussan valtuustoryhmän toimintaan ei päätös vaikuta

-Yhdistyksen kokous valitsee aikanaan uuden hallituksen yhdistykselle, mutta Plussan valtuustoryhmässä keskitymme parhaillaan kaupungin tiukkaan taloustilanteeseen ja ensi vuoden budjettiin. Säästötoimenpiteet rokottavat pahasti jo nyt järvenpääläisten palveluita, mutta emme tule selviytymään myöskään ilman veronkorotuksia, valtuustoryhmän puheenjohtaja Pepe Makkonen kertoo.

-Käymme Plussassa parhaillaan keskustelua siitä löytyisikö vielä jostain säästettävää ja minkä verran veronkorotuksissa on liikkumavaraa. Esimerkiksi 0,75% korotus on 2800 euron kuukausipalkassa reilut 17 euroa,  Makkonen avaa veronkorotuksen vaikutuksia.

Lisätiedot:
Järvenpää Plussan puheenjohtaja Jenni Marttinen, p. 040 5192914
Järvenpää Plussan valtuustoryhmän puheenjohtaja Pepe Makkonen, p. 040 6726360